Lempäälän Kristillinen Koulu ry

Lempäälän kristillinen koulu ry on voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää ja tukea kristilliseen arvopohjaan perustuvaa koulutusta ja varhaiskasvatusta Lempäälässä. Yhdistyksemme perustana on Raamatun opetus, jonka pohjalta haluamme kasvattaa lapsia ja nuoria tuntemaan Jumalaa, omaksumaan kristillisen maailmankuvan ja elämään kristillisten arvojen mukaisesti. Ylläpidämme Lempäälän kristillistä koulua sekä varhaiskasvatusta ja kerhotoimintaa, ja tuemme perheitä, henkilökuntaa ja jäseniä tarjoamalla kasvatustyötä tukevia tapahtumia ja koulutuksia. Kuulumme jäsenenä Kristillisten koulujen ja päiväkotien liittoon, ja toimimme tiiviissä yhteistyössä kristillisten yhteisöjen kanssa.

Lempäälän Kristillinen Koulu ry – säännöt

7.3.2025

1 § NIMI JA KOTIPAIKKA 

Yhdistyksen nimi on Lempäälän kristillinen koulu ry ja sen kotipaikka on Lempäälän kunta. Yhdistys kuuluu jäsenjärjestönä Kristillisten
koulujen ja päiväkotien liitto ry:hyn.

2 § TARKOITUS

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja tukea kristilliseen arvopohjaan perustuvaa koulutusta ja varhaiskasvatusta Lempäälässä. Yhdistyksen kristillisen arvopohjan perustana on Raamatun opetus, jonka mukaisesti koulutuksessa ja kasvatuksessa painotetaan kristillistä maailmankuvaa, Jumalan tuntemista ja kristillisten arvojen mukaista elämää.

3 §
Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys voittoa tuottamatta:

1.  ylläpitää Raamatun näkemyksen pohjalta varhaiskasvatusta, iltapäiväkerhoa, esikoulua ja muuta kerhotoimintaa sekä Lempäälän kristillistä koulua, joka antaa asianmukaisen luvan saatuaan peruskoulun ja lukion oppimäärää vastaavaa opetusta;

2.  tukee opettajia, muuta henkilökuntaa sekä oppilaiden vanhempia ja jäseniään järjestämällä heille kristillistä kasvatusta tukevia kursseja ja seminaareja.

4 §
Toimintansa tukemiseksi yhdistyksellä on oikeus kerätä jäsenmaksuja, ottaa vastaan avustuksia, lahjoituksia ja testamentteja, toimeenpanna myyjäisiä ja rahankeräyksiä asianmukaisen luvan saatuaan sekä omistaa ja hallita toimintaansa varten tarpeellista kiinteää ja irtainta omaisuutta. Yhdistys voi olla osakkaana yrityksissä, joiden tarkoitus on tukea kristillistä kasvatusta.

5 § JÄSENYYS

Yhdistyksen jäseneksi voi sen hallitus hyväksyä yksityisiä henkilöitä sekä oikeuskelpoisia yhteisöjä, rekisteröityjä yhdistyksiä ja säätiöitä, jotka sitoutuvat yhdistyksen kristilliseen arvopohjaan, hyväksyvät yhdistyksen tarkoituksen ja noudattavat sen sääntöjä. Hallituksella on oikeus pyytää lisäselvitystä, kuten suosituskirje paikalliselta seurakunnalta tai muulta kristilliseltä yhteisöltä.  

Yhdistyksen jäsenellä on oikeus erota yhdistyksestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti hallitukselle tai sen puheenjohtajalle tai yhdistyksen kokouksessa merkittäväksi pöytäkirjaan. Jos jäsen toimii yhdistyksen kristillistä arvopohjaa tai sääntöjä vastaan, aiheuttaa yhdistykselle huomattavaa vahinkoa tai jättää jäsenmaksunsa maksamatta, hänet voidaan erottaa hallituksen päätöksellä. Yhdistyksen hallituksella on oikeus evätä jäsenyys tai erottaa jäsen, jos katsotaan, että hakijan tai jäsenen toiminta on ristiriidassa yhdistyksen tarkoituksen ja kristillisten periaatteiden kanssa. Erotetulla jäsenellä ei ole oikeutta vaatia jäsenmaksujen tai muiden suoritusten palauttamista.

6 § HALLITUS

Yhdistyksen toimintaa johtaa hallitus, johon kuuluu 4-7 varsinaista jäsentä ja kaksi tai kolme varajäsentä. Varsinaisten jäsenten
toimikausi on kaksi vuotta ja varajäsenten toimikausi on yksi vuosi. Ensimmäisenä vuonna valittavia varsinaisia jäseniä tulee olla parillinen määrä. Heistä puolet valitaan kahden ja puolet yhden kalenterivuoden toimikaudeksi. Yhdistyksen alkuvaiheessa hallituksen jatkuvuuden turvaamiseksi sama henkilö voidaan valita hallituksen jäseneksi uudelleen ilman enimmäiskautta, kunnes yhdistyksen toiminta on vakiintunut. Kun yhdistyksen toiminta on vakiintunut ja jäsenistö kasvanut riittävästi, voidaan yhdistyksen kokouksessa päättää rajoituksesta hallituksen jäsenten peräkkäisten kausien enimmäismäärälle. Hallitus valitsee vuosittain keskuudestaan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Hallitus kokoontuu puheenjohtajan tai hänen ollessaan estyneenä varapuheenjohtajan kutsusta ja on päätösvaltainen, kun kokouksen puheenjohtaja mukaan lukien vähintään puolet hallituksen jäsenistä on koolla. Päätökset tehdään yksinkertaisella äänten enemmistöllä. Äänten mennessä tasan ratkaisee puheenjohtajan ääni, paitsi vaalin ratkaisee arpa.

7 § NIMENKIRJOITUS

Yhdistyksen nimen kirjoittaa hallituksen puheenjohtaja yksin tai varapuheenjohtaja, sihteeri ja rahastonhoitaja, kaksi yhdessä. Hallitus voi antaa nimenkirjoitusoikeuden nimeämälleen hallituksen jäsenelle tai toimihenkilölle kaksi yhdessä.

8 § TILIT JA TILINTARKASTUS

Yhdistyksen tilit päätetään kalenterivuosittain ja ne on annettava maaliskuun 15. päivään mennessä tilintarkastajalle, jonka on annettava niistä lausunto viimeistään kaksi viikkoa ennen vuosikokousta.

9 § YHDISTYKSEN KOKOUS

Yhdistyksen vuosikokous pidetään kerran vuodessa. Yhdistyksen ylimääräinen kokous pidetään, kun yhdistyksen kokous niin päättää tai kun hallitus katsoo sen tarpeelliseksi tai kun vähintään 1/10 yhdistyksen jäsenistä ilmoitettua asiaa varten yhdistyksen hallitukselta sitä kirjallisesti pyytää. Yhdistyksen vuosikokoukseen voi osallistua myös etäyhteydellä reaaliaikaisesti. Etäosallistumisen mahdollistamiseksi tulee ilmoittaa asiasta etukäteen hallituksen puheenjohtajalle. Kokouksessa käsiteltäväksi halutut asiat on oltava hallituksen tiedossa niin hyvissä ajoin, että ne ennättävät kokouskutsuun. Kullakin jäsenellä on kokouksessa yksi ääni. Hallitus kutsuu yhdistyksen kokouksen koolle vähintään neljätoista päivää ennen kokousta. Kokouskutsut tulee toimittaa jäsenille joko kirjeellä tai sähköpostitse jäsenen ilmoittamaan osoitteeseen, viimeistään kaksi (2) viikkoa ennen kokousta.

10 §
Yhdistyksen vuosikokous pidetään hallituksen määräämänä aikana viimeistään toukokuun kuluessa. Yhdistyksen vuosikokouksessa käsitellään seuraavat asiat: 

1.  valitaan kokousvirkailijat ja todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus;

2. esitetään edelliseltä vuodelta laadittu toimintakertomus ja tilinpäätös

3.  esitetään tilintarkastajan lausunto edellisen vuoden tileistä ja hallinnosta;

4.  päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta;

5.  päätetään vastuuvapauden myöntämisestä tilivelvollisille;

6.  päätetään jäsenmaksun suuruudesta seuraavalle vuodelle;

7.   hyväksytään toimintasuunnitelma ja talousarvio kuluvalle vuodelle; 

8.  päätetään hallituksen jäsenten mahdollisista palkkioista;

9.  valitaan hallituksen jäsenet ja varajäsenet erovuoroisten tilalle;

10.  päätetään tarvittavien johtokuntien perustamisesta. Johtokuntiin jäsenet valitsee hallitus. Johtokuntien kokoonpano ja tehtävät määritellään johtosäännössä;

11.  valitaan yksi tilintarkastaja ja yksi varatilintarkastaja;

12.  käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat;

11 § SÄÄNTÖJEN MUUTTAMINEN JA YHDISTYKSEN PURKAMINEN

Näiden sääntöjen muuttamiseksi vaaditaan, että ehdotusta on yhdistyksen kokouksessa kannattanut vähintään ¾ annetuista äänistä.

12 § Yhdistyksen purkamisesta on päätettävä kahdessa vähintään kuukauden väliajoin pidettävässä yhdistyksen kokouksessa vähintään 3/4 äänten enemmistöllä äänestyksellä annetuista äänistä.

13 § Jos yhdistys purkautuu, sen varat luovutetaan kristilliseen kasvatustyöhön yhdistyksen kokouksen päätöksen mukaan. 

Hyväksytty yhdistyksen kokouksessa 7.3.2025.